Nefelejcs Esküvő

Életünkben vannak olyan események, amiket felejthetetlenné szeretnénk varázsolni, fiatalos csapatunk ebben nyújt segítséget mindazoknak, akik megtisztelnek bizalmukkal. Célunk, hogy szolgáltatásainkkal még szebbé és emlékezetesebbé tegyük az ünnepi pillanatokat.

Naptár

november 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Friss topikok

Szolgáltatásaink

2013.01.07. 10:11 - nefelejcseskuvo

leporello1_1356606897.jpg_2362x4724

Teljeskörű Rendezvénydekoráció

2012.12.27. 12:10 - nefelejcseskuvo

nedekork_1356606538.jpg_945x945

Ruhaszalonunk

2012.12.10. 12:10 - nefelejcseskuvo

neruhak_1356606736.jpg_945x945

Tematikus esküvő

2012.10.10. 13:59 - nefelejcseskuvo

Napjainkban egyre több pár törekszik arra, hogy ne csak saját maguk, de a vendégek számára is örök emlék maradjon az esküvőjük. Évről évre többen választják a tematikus esküvőt.

Az eseményt valamilyen meghatározó téma köré csoportosítva szervezi a pár, így az esküvő egyedi és mindenki számára emlékezetes maradZsuzsiésJano4.jpg.

ZsuzsiésJano9.jpg


Milyen fazont válasszunk?

2012.07.02. 21:30 - nefelejcseskuvo

Nem a ruha teszi az embert, de az biztos, hogy a menyasszonyi ruha meghatározza a menyasszonyt. Viszont nem csak az ízlésünkön és a kisugárzásunkon múlik, milyen ruhát választunk, hanem a testalkatunkon is. Minden alkatra van megfelelő szabású ruha. Stíluskalauzunkból kiderül, kinek milyen fazont célszerű választania.


TESTHEZSÍMULÓ
Aki ilyen ruhát választ, annak egy a célja: azt szeretné, ha az emberek lélegzete elállna, amikor belép a terembe. A szűk ruhát azonban csak olyan hölgyeknek ajánljuk, akik jól is érzik magukat benne. Sőt, azt sem bánják, ha minden tekintet egyenesen rájuk szegeződik. Ez a fazon azonban megköveteli a tökéletes alakot. A legtöbb testhezálló ruha finom, lágyan omló, nem egyszer áttetsző anyagokból készül, amiben nem rejthetők el a plusz kilók. Akinek nincs kellő önbizalma az inkább próbáljon más fazont. A bátrabbaknak azt ajánljuk: Rajta! Ritkán van olyan lehetőség, ahol a megjelenésükkel ennyi figyelmet kaphatnak.

NOSZTALGIKUS
Egy igazi álom a romantikus lelkű hölgyek számára. Ennek a stílusnak elengedhetetlen kelléke a sok csipke, a trombita fazonú bő ujjak, és a csodásan redőzött uszályos szoknya, amit hátul lépcsőzetesen vágva, régi korokat idéző csipke szegéllyel tesznek még hangulatosabbá. Mivel a szoknya hátul sűrű redőkbe szedett, ezért különösen a keskeny csípőjű hölgyeknek ajánlott. Ennek ellenére választhatják molettebb testalkatú menyasszonyok is. Egyre azonban nem árt ügyelni: Ez a fazon nosztalgikus hatású, ezért méltóságteljes tartást és megjelenést kíván. Akitől ez távol áll, teátrálisan és mesterkélten fest benne. Aki viszont természetesen tudja viselni, nagyon fogja szeretni.

"A" VONALÚ
Íme az ideális szabás szinte minden alkatra: Vékony nőknek, alacsonyaknak, moletteknek, és erősebb csípőjű hölgyeknek is egyaránt előnyös. A has, fenék, csípő, és a felsőcomb ugyanis teljesen rejtve marad alatta.

"GODET" RUHA
Szexi, és egyben elegáns is. A felsőrész egészen a térdekig szűken szabott, majd a térdektől erősen kiszélesedik. Na
gyon nőies, ezért ellenállhatatlan.

"EMPIRE" FAZON
A szabás egyik legnagyobb előnye, hogy kiemeli a szép dekoltázst. A felsőrész éppen ezért egészen szűkre szabott, majd közvetlenül a mell alól lágyan omlik alá, egészen a földig, finoman körbefonva a testet. Kisebb szabálytalanságok, vagy plusz kilók a csípőn, a hason rejtve maradnak, de azért tudnunk kell, hogy ez a fazon sem képes mindent eltakarni. Ez a ruha is jól állhat a kicsit molettebb aráknak. A magasra helyezett derékvonal alacsony, és m
agas nőknek is előnyös, mert elrejti a lábak valódi hosszát.

CSAVART-OPTIKA
A menyasszonyi ruhák közül ez az, ami mindent visz! Mindegy, hogy vékonyak, vagy kicsit erősebbek vagyunk, a rafinált derékrész, és az abból szélesedő szoknyának köszönhetően garantált, hogy a megjelenésünk a lehető legtökéletesebb lesz. A redők kifejezetten vékonyítják a derekat, ugyanakkor kiemelik a dekoltázst, ezért a kicsit nőiesebb testalkatú hölgyeken is nagyon szexi hatást kelt.


MÉLY DEREKÚ FAZON
Ez az igazi választás mindazok számára, akiknek a felsőteste vékony, ugyanakkor felsőcombjuk és lábaik erősek. A felsőrész szűk fazonja egészen a csípőig gyönyörű alakot kölcsönöz a menyasszonynak.. A csípőtől kiszélesedő szoknyarész ügyesen elrejti a problémásabb részeket. Természetesen azokat a hölgyeket sem szeretnénk lebeszélni, akiknek tökéletes a testalkata. Hiszen ez az a fazon nem csak méltóságteljes, de nagyon szexis is. Ez a ruha vonzza a tekintetet.

USZÁLYOS RUHA 
A világon a legtöbb menyasszonynak a legfontosabb esküvői kellék az uszály. Lehet rövid és könnyed, vagy fantasztikusan hosszú, és csodálatosan fényűző - az uszály minden ara álma. Minél hosszabb, annál káprázatosabb a hatása. Az is régóta bizonyított, hogy bármilyen hosszú, vagy nehéz legyen is az uszály, minden nő vele született tehetsége, hogy képes benne légiesen lépdelni. Próbálja ki! Függetlenül attól, hogy nem ön lesz az első nő, aki felfedezi, milyen hatást érhet el az erősebb nemnél egy ilyen csodaszép ruhában, remekül fogja magát érezni benne.

                                    Forrás: www.eskuvo.hu

wedding-dresses-style-400x300.jpg

Sörpad huzatok

2012.06.11. 15:41 - nefelejcseskuvo

Sokszor okoz problémát, hogy a székek helyett sörpadok vannak az esküvőn, ezért nem lehet székszoknyákkal díszíteni.

Mivel mindenki szeretné széppé varázsolni esküvője helyszínét, itt a megoldás!

Fehér színű sörpad-asztal huzatok a Nefelejcs Esküvőnél! 

Nálunk forgatott a Viasat3

2012.04.25. 20:43 - nefelejcseskuvo

 

Nálunk forgatott az ESTV - A 2012-es Esküvői trendekről

2012.03.03. 18:38 - nefelejcseskuvo

 

Új helyre költözünk

2012.03.01. 14:27 - nefelejcseskuvo

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Szalonunk a teljesebb kiszolgálás érdekében új, tágasabb helyre költözik.

2012.03.05.-től címünk Vác, Csányi L. krt. 19/a, ami mindössze 100m-re található régi helyünktől. Az Althann M. Frigyes utca és a Csányi körút sarka.

Folyamatos akciókkal, bővülő készlettel kedveskedünk menyasszonyainknak.


Üdvözlettel:

A Nefelejcs Csapat

Mennyibe kerül egy esküvő?

2012.02.01. 11:20 - nefelejcseskuvo

 

A mai esküvők meghívott vendégeinek a száma 50-150 fő között mozog. Budapesten és Pest megyében a kisebb éttermek jellemzően 40-80 fő közötti esküvők lebonyolítását vállalhatják be biztonsággal. Amennyiben a vendégsereg 100-150 fő körüli, akkor a lehetőségeink már korlátozottak. Sokszor ugyan a vendéglátósok megesküsznek bármire, hogy annyi ember is elfér amennyit az Ifjú pár gondolt. Azonban egy esküvői ültetés nem egy előadás, itt szükséges a vendégeknek kényelmesen átülni másik asztalhoz, a zenekarnak is el kell férnie valahol a táncos lábú párok mellett. Az esküvői menü árát tekintve nem nagyon szoktak elrugaszkodott árral előrukkolni.

Ami viszont a legpontosabb egyeztetést igényli az az italfogyasztás! Legjobban azt szeretik az Ifjú párok, ha a sör, bor, üdítő, kávé korlátlan alapon van /egész este/ és röviditalból pedig azokat szolgálják fel, amiket a két család behozott /mindenkinek van otthon, bontatlan zárjegyes ital a bárszekrényben/. Ebben az esetben az étterem felszolgálási díjat szokott kérni, vagy pedig azt, hogy a pincérek munkáját az est végén borravalóval honorálják.

 

Egy kis összefoglaló:

Vacsora + Ital

6.500-15.000 / fő

750.000 - 1.500.000

Terembérlet

 

0 – 300.000

Extra rövidital

 

30.000 – 50.000

Pincérek borravaló

5.000 – 10.000 / fő

30.000 – 50.000

 

Ha már az étteremről esett szó akkor a süteményekről is beszélni kell. A menyasszonyi torta szokott lenni az est fénypontja. Ezt érdemes úgy tervezni, hogy legalább egy szelet jusson minden vendégnek /érdemes azonban egy 20% plusszal számolni/. A menyasszonyi tortán kívül szükség van édes és sós aprósüteményre a vacsora előtt és után is. Ha vendégenként 0,3 kg sós/édes sütivel számolunk és a 20 vendégenként egy kiegészítő tortával számolunk, akkor túlbiztosítottuk magunkat.

 

Menyasszonyi torta

25.000 – 100.000

Aprósütemény és plusz torták

10.000 – 60.000

 

A szertartások lebonyolítás nagyban függ attól, hogy milyen plusz szolgáltatásokat kér az Ifjú pár. A polgári szertartást lehet az Anyakönyvi hivatalban is és kihelyezett helyszínen is tartani, bár ebbe helyenként nem nagyon szeretnek az Anyakönyvvezetők belemenni. A templomi szertartás alap esetben ingyenes azonban minden egyház arra kéri az Ifjú Párt, hogy erejéhez mérten támogassa az egyházat. Ezt a régi hagyományok szerint a polgári és templomi szertartás esetén is a tanuk szokták rendezni, azonban ma már nem minden esetben van így.

 

Polgári szertartás

15.000 – 100.000

Templomi szertartás

20.000 – 80.000

 

Elmaradhatatlan része az esküvő szervezésnek a szolgáltatók, ha szabad így fogalmazni. Ez szokott az Esküvő azon része lenni, aminek az árát és szükségességét csakis az Ifjú Pár és a Szülők tudják meghatározni. A dekoratőr/virágos megegyezés szerint díszítheti a ceremóniák és a lakodalom helyszínét is valamint a menyasszonyos autót. Az Ifjú párt szállító autót vagy a család valamelyik tagja biztosítja vagy egy különlegesebb bérautó. Vőfély, zenész, fotós és videós lehetne bárki a ismerősi körből, de elérhető összegekért szerződtethető is.

 

Vegyük szépen sorba:

- a vőfély feladata az esküvő zökkenőmentessé tétele és vendégsereg szórakoztatása.

- zene nélkül nincs lakodalom ez alapérvényű igazság. Alapvetően az, hogy a zenét DJ vagy zenekar szolgáltatja elhanyagolható abban az esetben, ha a zene talpalávaló és együtt él a vendégek pillanatnyi kedvével. Ha a hely és a lehetőség a hajnalig tartó lakodalomra biztosított, akkor már csak a zenekaron múlik minden.

- Sokan nem kérnek fel videóst vagy fotóst hiszen minden rokonságban van valaki aki szép képeket vagy filmeket készít. Ettől óva intek mindenkit, de erről bővebben egy másik cikkünkben olvashattok. Ha belegondolunk a boldogságon és az emlékeken kívül talán a fotók és videók őrzik meg legjobban az Esküvő hangulatát és emlékét.

 

Dekoráció/Virág

50.000 – 400.000

Nyomdaköltség

10.000 – 100.000

Menyasszonyos autó

0 – 100.000

 Vőfély

50.000 – 300.000

 Zene

80.000 – 450.000

 Fotó

70.000 – 450.000

 Videó

50.000 – 350.000

 

A végén vegyük sorra azokat a személyes jellegű kiadásokat és ráfordításokat amik elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy az eljegyzett Nőből csodaszép Menyasszony legyen aki az elegáns Párja mellett mondhatja ki a boldogító igent.

 

Menyasszonyi ruha

30.000 – 250.000

Menyecske ruha

10.000 – 50.000

Menyasszonyi kiegészítők

5.000 – 50.000

Menyasszony fodrász, smink, kozmetika

10.000 – 60.000

Vőlegény öltöny, ing, nyakkendő, cipő

20.000 – 450.000

 

A fentebbi részletezésből úgy lehet kalkulálni, hogy egy 2011-ben megrendezett esküvő 1 millió és 3 millió forint között mozoghat átlagosan. Természetesen ez csak egy nagyon becsült számítás, hiszen a végeredmény sokban múlik a felmerülő igényektől.

 

 

Kedves rokon kontra profi fotós

2012.01.26. 14:33 - nefelejcseskuvo

Az imádnivaló rokon, akinek van egy viszonylag drága kamerája, pár éve fotózik és nagyon aranyos fényképeket csinál gyerekekről, virágokról, tárgyakról. Nem érti, miért kellene súlyos tízezreket költenie egy professzionális vakura, mikor ott van a fényképezőgép beépített villanója is, tartalék felszerelésként pedig előkapja mobiltelefonját.

Mit mondasz, ha szeretné felkínálni szolgáltatásait, mint az esküvőd fotósa? Tudod, hogy õ sohasem fogadna el pénzt ezért, épp ellenkezőleg: ez lenne az õ nászajándéka! És így bizony nem kevés összeget spórolhatnál az esküvői költségvetésből… De valójában így van? Ez egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom ahhoz, hogy lemaradj a fontos pillanatokról.

 

10 dolog, amiért inkább profit válassz

 

 1. több száz, vagy ezer felvételt készít alkalmanként
 2. becsukott szemmel is ismeri a fényképezőgépének minden gombját
 3. folyamatosan képezi magát, s tudja, hogyan kell bármilyen évszakban, napszakban és helyszínen kiváló fényképeket készíteni
 4. naprakész ismeretekkel rendelkezik a legújabb esküvői stílusokból és technikákból
 5. munkájával a ceremónia lebonyolítása garantáltan simán és zökkenőmentesen zajlik
 6. a váratlan eseményekre is gyorsan reagál
 7. mindig van legalább egy komplett tartalék szettje, ami jelenti a kamerát, lencsét és vakut is
 8. sok képszerkesztő programmal és számítógéppel rendelkezik, hogy a fotók digitális utómunkáját professzionálisan elvégezhesse
 9. évek alatt megtanulta, hogy a retusálás hozzátartozik az esküvőfotós munkájához, ért ahhoz, hogyan kell a nyers anyagból készet varázsolni.
 10. A megrendelő és az esküvőfotós között polgári jogviszony keletkezik a megrendelés pontos írásba foglalásával, ami tartalmazz a díjazáson felül azt, hogy a fotós milyen szolgáltatást és garanciát vállal.

 

 

Édesség az esküvőn

2012.01.02. 15:37 - nefelejcseskuvo

Csokoládé szökőkút, pezsgő szökőkút, sajt szökőkút...és még sorolhatnám, de máris itt az új  őrület!

Néhány évvel ezelőtt még csak sóvárogva nézegettük az amerikai honlapokat, ahol olyan szép színes volt minden, a székszoknyákkal dekorált székek, gyönyörű sütis asztalok, és mindenhol egységes dekoráció, nekünk megmaradta krepp papír, meg a kis tányérokra felrakott sütemény...

Mára már hazánkban is elérhetőek ezek a dolgok, és rengeteg szakember lesi a kívánságaitokat.

Itt is van tehát a legújabb cukiság, vagy ha úgy tetszik édesség. Ez az úgynevezett candy bár vagyis magyarul a cukorkás asztal.

A süteményes asztal mellett kap helyet egy ilyen asztalka, melyen különböző méretű, és formájú üvegekben színes cukorkák, gumicukrok, pillecukrok... más színes édességek vannak, természetesen mindez egy szépen megdekorált asztalon az esküvő színeivel összhangban. Nincs az a vendég, aki ellen tudna állni egy édességgel megrakott asztalnak.

Ráadásul a gyerekeket is jó időre lefoglalja. S hogy hogyan is néz ez ki a valóságba?

Íme néhány kép Ízelítőül:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További képet a facebook oldalunkon láthattok.

Ha kedvet kaptatok egy ilyen édes kis asztalhoz keressetek minket itt:

www.nefelejcseskuvo.hu

info@nefelejcseskuvo.hu
 

 

 

10 dolog amiért hívj a Nagy Napra esküvői filmest!

2011.12.16. 18:29 - nefelejcseskuvo

Alábbiakban 10 pontban összegyűjtöttük nektek, hogy miért fontos egy esküvői videós jelenléte a Nagy Napon.

1. A meghatottságtól remegő kezű felvételek ideje lejárt. Az alsó kategóriás kamerák is tartalmaznak olyan funkciót a menüjükben, hogy kézremegésgátló, de ez sajnos nem feltétlen a legjobb módja annak, hogy kiküszöböljük az ilyen jellegű felvételeket.

2. A videós szem hidd el többet lát! A filmes szemek máshogy funkcionálnak. A festőművész képeit sem tudja lemásolni minden ember, ezért a filmezéshez is érteni kell. Látni kell és érezni, hogy milyen kompozíciónak épp hol van a helye. Sokszor a kompozíciók humorosra sikerülnek, amikor nagy televízión/monitoron viszont látja az ember. Például a kuka a háttérben, a menyasszony feje felett egy konnektor, a jobb sarokban a hámló vakolat.

Illetve, ha minket választasz fontos, hogy tudd egy férfi és egy női látószögből filmezünk, így összhangban van a képi harmónia illetve a vágás-utómunka is.

3. Ha szereted a precíz dolgokat!

A precíz kamerázás nem jelent többet annál, hogy felkészülten, logikailag összeszedetten tervezzük meg az egész napot. Indulásunktól, a helyszínre érkezésen át, a lakodalom végéig.

4. A gyorsaság a villámgyors pillanatelkapást jelenti, mivel ketten vagyunk jelen a felvételekkor, ezért egy pillanatra sem adódhat az, hogy lemaradunk egy felvételről, mert a másik fél mosdóba szaladt.

"Emlékszel az a szőke kislány milyen édes volt, ahogy habzsolt a csokiszökőkút mellett? Kár, hogy nem vettük fel."

5. Ne érezd azt, hogy felesleges pénzkidobás, mert úgysem nézi majd meg senki!

Az esküvőt sem magatoknak csináljátok, azért van ott a násznép, hogy az arát és a
vőlegényt ünnepelje. Mindig gondoljatok arra, hogy a gyermekeiteknek mit mutattok majd meg, és a nagyi is mennyire örülni fog, ha viszont láthat a televízió képernyőjén. Persze, ha meghittre tervezitek az esküvőt, 1-1 tanúval titokban, az más.

6. Időtlen időkig...egyik felvétel sem lesz időtálló, de a lehető legjobb és megfizethető technológia illetve a folyamatos naprakészség a technikában azt mutatja, hogy az általunk készített anyagok nem használódnak el 1,5-2 év után így olvasható lesz a lemez több évvel a Nagy Nap után is.

7. Legyen olyan az esküvőd felvétele, mint egy film, különböző effektekkel beállításokkal, kameramozgásokkal el lehet érni a filmes hatást. Ez nagyrészt utómunka és szerkesztés, de nem minden családtag képes egy ilyen videó megreformálására.

8. A ferde képek nagyon rosszul mutatnak a Full HD plazma illetve LCD tévéken, az állványok monopod, tripod használata kötelező, olykor-olykor helyettesítjük egy készülékkel melyet Steadicamnek hívnak, ez egy úsztatott képet ad és filmes hatást nyújt.

9. Nem reality showt forgatunk! Fontos számunkra, hogy mindenki jól érezze magát, és észrevétlenek tudjunk maradni. Nincs annál rosszabb, ha egy videós eltakarja a párt, pl az első hitvesi csóknál, így azt senki sem láthatja majd viszont, csak a képernyőn. Nem izzítjuk a levegőt 500W reflektorral, és dokumentumfilmszerűvé téve fehérítjük ki a rendezvény helyszínét halogén fénnyel.

10.
Kis csapatunk jókedvűen, kedvesen segít egész nap!:)
 


 

10 tipp menyasszonyi ruha próbához

2011.12.03. 11:29 - nefelejcseskuvo

Nézd meg a kiválasztott Szalon honlapját, mielőtt odaindulsz, már az ott található ruhák is sokat elárulnak a helyről./anyagminőség, díszítés…/ Bárhol is szeretnél álmaid ruhájához jutni, az alábbi ötleteket érdemes átfutnod.  


1. Vidd magaddal a próbára a legjobb barátnőd, testvéred vagy édesanyádat, akik jól ismernek és szeretnek Téged, mert kívülről más szemmel láthatnak, mint a próba hevében és káprázatában Te önmagadat. Érdemes a kísérőid számát maximum két emberre redukálni, egyrészt mert a legtöbb szalon nem alkalmas sok ember kényelmes elhelyezésére, másrészt meg megnehezítheti a választást, ha sokféle véleményt hallasz egyszerre.


2. Szerencsés, ha a ruha kiválasztásakor nem talpig sminkben jelensz meg, elsősorban a ruhák kímélése miatt. A legnagyobb elővigyázatosság mellett is púdernyom, rúzsfolt kerülhet a ruhára az öltözésnél, akár anélkül, hogy észrevennénk.


3. Praktikus, ha fehér, pánt nélküli melltartóban mész el, mert az minden fazonhoz alkalmazkodni fog.


4. Fontos, hogy erre Nagy Napra olyan minőségi ruhát válassz amelyben egész nap jól érzed magad, nem műszálas anyagú és a díszítése nem ragasztópisztollyal  felrakott gyöngyökből és csipkékből áll, ami nap végére lepotyog.


5. Nagyon megnehezítheti a döntést, ha sok helyen és túl sok ruhát próbálsz fel, inkább próbálj fel pár fazont. Rögtön tudni fogod, milyen irányba kell tovább lépned.

  

 

 

6. Ha szalonba megyünk próbálni, illik levenni az utcai cipőt, legalábbis azon a helyen, ahol menyasszonyi ruhákat próbálják. Vidd el a próbára az esküvői cipődet is és próbálj abban, vagy ha még nem vásároltad meg, akkor vegyél olyan magas sarkú cipőt, amilyet körülbelül hordani szeretnél majd a nagy napon.  


7. Attól, hogy egy ruha fűzős ugyanúgy kell alakítani, mint a nem fűzőset, tehát nem jó mindenkire. Fontos tudni, hogy nincsenek elasztikus esküvői ruhák. Általában minden esküvői ruha oldalában benne hagynak annyi anyagot, hogy 1 mérettet ki lehessen engedni vagy szűkíteni.

 

8. Nem érdemes mereven ragaszkodni egyetlen elképzelt modellhez. Sokszor az a tapasztalat, hogy a megálmodott ruha egyáltalán nem előnyös a menyasszonyon. Érdemes kicsit nyitottnak lenni, hisz mindenkinek az az érdeke, hogy a legszebb legyél.


9. Kérd ki az eladó segítségét, hiszen mögötte elegendő tapasztalat áll ahhoz, hogy megtalálja a hozzád legjobban illő és legelőnyösebb ruhát. Sok-sok menyasszonyt öltöztetnek és öltöztettek fel és rögtön látják, hogy milyen modellek állhatnak jól. 


10. Érdemes telefonon bejelentkezni, ez kulturáltabb és időtakarékosabb is. Tudhatod, hogy ebben az esetben kizárólag Rád fognak figyelni, és nem kell másokkal megosztanod az időd. Egy ruha próbára 1 – 1.30 órát számíthatunk. Ha viszont valami közbejön, mondanunk sem kell, hogy illik telefonálni.

 

 

Esküvői ruha: ITT IS TÁMAD A BÓVLI!!!!!!

2011.11.04. 16:08 - nefelejcseskuvo

Címkék: esküvő esküvőszervezés esküvői ruha

Egyre gyakrabban találkozhatunk esküvői szalonok környékén, - és sajnos már az ország egész területén - nagy csíkos szatyrokat cipelő emberekkel, kik nagyon olcsó menyasszonyi ruhákat kínálnak a szalontulajdonosoknak.

Egy-egy ilyen táska akár 10-15 db menyasszonyi ruhát is rejt (gondoljuk csak végig, hogy mennyi anyagból készültek ezek a ruhák...).

Járják az országot, és természetesen számla nélkül értékesítik a nagyon olcsó és igen silány minőségű ruhákat.

De ma már naggyá nőtte magát ebben a szakmában is a bóvli gyártás, Ukrajnában, Romániában... (tisztelet a kivételnek) külön erre specializálódott szalonok, varrodák várják a legális úton olcsó ruhákat (mindegy milyen minőség, csak olcsó legyen) kereső szalontulajdonosokat.

Első ránézésre talán észre sem veszi a laikus szem, aki most lát életében először menyasszonyi ruhát. Azzal csak később szembesül, hogy a gyöngyök, csipkék ragasztva vannak, ragasztópisztollyal, s lógnak mindenhol a ragasztó szálak, s már a próba során lehullanak, hogy a dekorációs tüllből, vagy FÉNYES organzából készült szoknya alatt nincsen alapszoknya, ezért az abroncs karikái teljesen átlátszanak, a virágok lógnak, foszlanak, és hogy egy ruhán megjelenik a fehér összes árnyalata, semmi összhang nincs a felső és a szoknya között. Az anyag-minőség meg... hát azt jobb nem is említeni. Egy teljesen műszálas anyagú ruhában a nyári melegben, mindenki el tudja képzelni a következményeket.

Újabb általános "népbutítás", amikor előadják, hogy swarowski kristályokkal van egy ilyen ruha kirakva, mert mindenre rá lehet fogni, hogy swarowski, ami fénylik. NEM szabad hinni ezeknek a kijelentéseknek, hiszen gondoljuk csak végig... egy swarowski fülbevaló több 10.000 Ft-ba kerül, akkor ha ezekből a kövekből több 100-at felvarrnak a ruhára, akkor azt mennyiért kellene adni ahhoz, hogy meg is érje???

Különbség van a swarowski gyöngy és kristály között is, de a gyöngyök is minden ilyen ruhára varrva vannak, és darabja kb. 80 Ft, szóval ezt is ki lehet számolni.

Éppen ezekért a hibákért nem is igazán engedik ezeket a ruhákat próbálni, azzal az indokkal, hogy koszolódik a ruha a próba során. Mivel nem lehet tisztítani, mert széthullik a ruha, meg kell valahogy magyarázni a bizonyítványt úgy, hogy a vevő még csak véletlenül se fogjon gyanút.

A ruhák többsége fűzős, mert így majd nem kell alakítani, jó lesz mindenkire. ÁLTALÁNOS TÉVHIT! Egy fűzős ruhát ugyanúgy kell alakítani, mint a nem fűzőset, mert a szép vastag fűző dekorál is.

Az egyik vőlegény mondta, hogy azokkal a vékony fűzőkkel, amiket addig láttak, úgy nézett ki a párja, mint egy kötözött sonka...

Most lehet, hogy sokan azt mondják mindez nem fontos, a lényeg hogy olcsón bérelhessünk ruhát. Csakhogy sok esetben az olcsó beszerzési ár nem jelenik meg a bérleti díjban. Ugyanolyan magas árat kell fizetni, mint más kézzel gyöngyözött, jó minőségű anyagokból, csipkékből készült ruhákért.

Már 40-50.000 Ft-ért lehet nagyon szép, jó minőségű ruhákat bérelni, ami kézzel gyöngyözött, és egész nap az eredeti pompájában fog tündökölni.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kiszorítsuk a bóvlit!

Csak egy kis odafigyelést igényel. Mindig nézzétek meg, hogy milyen a ruha minősége, hogy varrva van-e vagy ragasztva, s ha ezt nem engedik, vagy rossz néven veszik, vagy azt látjátok, hogy ragasztva vannak a ruhák, gyorsan keressetek másik szalont.

NE ENGEDJÜK A BÓVLIT GYŐZNI!!!

Többek között szalonunkban kellemes környezetben, kiváló minőségű ruhákkal várunk benneteket. Akár csak egy kötetlen beszélgetésre is, ahol élőben is meg tudom mutatni a különbségeket.

 Kenderessyné László Anikó a Nefelejcs Esküvői ruhaszalon egyik tulajdonosa.

0670/5057707

AZ ÁTLÁTSZÓ SZOKNYA ÉS A "SWAROWSKI KRISTÁLYOK"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ÉS EGY KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ RUHA:

Venni, varratni, bérelni, s azután?

2011.10.01. 23:00 - nefelejcseskuvo

Bármelyik megoldás jó lehet, ez egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom egy nő életében, mégis több érv szól amellett, hogy béreld a ruhád, hiszen mihez kezdesz vele a Nagy Nap után? Az esküvői ruha általában az esküvői költségvetés 10%-át teszi ki, mégis az esküvő egyik legfontosabb eleme. Ha vásárolsz, ha bérelsz, nézd meg a kiválasztott Szalon honlapját, mielőtt odaindulsz, már az ott található ruhák is sokat elárulnak a helyről.

A kész-ruhának előnye, hogy fel lehet próbálni, és rögtön látja magát az ember a tükörben. Fontos: nagyon megnehezítheti a döntést, ha sok helyen és túl sok ruhát próbálsz fel, inkább próbálj fel pár fazont. Rögtön tudni fogod, milyen irányba kell tovább lépned.

A  minőségi ruhák nem igénytelen anyagból utángyártott modellek, nem egy nyár alatt számtalanul kiadott, nyár végére már foltos, besárgult ruhák, hanem szakértelemmel kiválasztott, gondozott darabok. Ha látod, hogy a gyöngyök nem rávarrottak, hanem ragasztottak, ha érzed, hogy az anyag nem testbarát, akkor gyorsan beszéld le magad róla. Minőségi ruhákat nálunk már 30.000 Ft-tól kölcsönözhetsz. A bérleti díjban benne van a fátyol, kesztyű, stóla, boleró. Vásárlás esetén természetesen ezek mind plusz költséget képeznek. Modelljeink fiatalosak, a mai trendek ízlésvilágát sugallják. Cégünk az Amelie Bridal és a Verise Bridal márka kizárólagos Pest megyei forgalmazója.

Ha bevállalod, hogy egy ismerős ismerőse, aki nagyon ügyesen varr, állítsa össze az esküvői ruhádat, nos, akkor te igazi kalandor típus vagy. A varratás költsége sokszor kétszerese a bérlési díjnak, s a végeredmény általában nem tükrözi az eredeti elképzelést.

 

 

Az Esküvő után…

 

Ha kölcsönzött menyasszonyi ruhát viseltél a Nagy Napon, nem terheli gond a vállad, mit kezdj vele az esküvő után. Egyszerűen csak visszaszolgáltatod a ruhaszalonnak a megadott időre.

Ám ha varrattad vagy megvásároltad, valószínűleg fejtörést okoz mihez is kezdj vele az esküvő után. Először is válassz egy profi tisztítószalont, átlagosan 10.000 Ft-ért tisztítanak menyasszonyi ruhát. Amint lehet, vidd a ruhád a patyolatba. Figyelmeztesd az eladót, ha bárhol bármilyen folt van rajta. Ezek az anyagok különleges figyelmet igényelnek, mert nagyon sérülékenyek. Sajnos hiába tárolod zsákban, szobahőmérsékleten, száraz helyen, idővel elszíneződhet és besárgulhat a ruha. Egy félreértést viszont mindenképpen el szeretnék oszlatni: gyermekeid, unokáid biztos, hogy nem a te ruhádban szeretnének majd férjhez menni. A divat, az elképzelések és igények évről- évre változnak.

Ha pedig úgy döntesz, hogy eladod a ruhát, számtalan helyet találsz az interneten, ahol hirdetheted, csak győzd kivárni míg, megtalálja az új gazdáját.

Wellness mindenkinek....

2011.07.09. 15:47 - nefelejcseskuvo

Kinek ajánlott egy wellness hétvége?

Korosztálytól és nemtől függetlenül mindenkinek javasolt a wellness életmód és akár évente több alkalommal is egy-egy wellness hétvége. Mindenkinek, aki arra vágyik, hogy sok-sok éven keresztül jól érezze magát a bőrében.
 

Ezért gyűjtöttük össze Önnek wellness hétvége akciók hatalmas kínálatát az alábbi oldalakon:

www.balatoniszalloda.hu

www.budapesthotelreservation.hu

Amennyiben inkább telefonon érdeklődne, kollégáink örömmel és készséggel állnak segítségére a (+36-1) 8012100 telefonszámon.
 

A wellness egy olyan életforma, amely maximális szabadságot biztosít. Nincsenek szigorú szabályok, az egészségét mindenki a neki leginkább megfelelő módon őrizheti meg. Egy wellness hétvége az egyik legjobb kikapcsolódás egészségünk megóvása érdekében, ráadásul örök emlék marad..


 

A menyasszonyi torta

2011.06.16. 22:40 - nefelejcseskuvo

A torta feltalálása Nagy Sándor nevéhez fűződik. Guinness-rekordokat is megszégyenítő esküvőt szervezett, ahol tízezer makedón katona lépett frigyre tízezer perzsa nővel. A katonák akkori fejadagja egy hatvandekás, lapos, árpából, rozsból vagy búzából készült kenyér volt. A nagy ünnep tiszteletére a lakodalmi „desszertté” alakított kenyér - mely a mai torta őse – gabonából, mandulából, dióból és szárított gyümölcsből készített, mézes tészta volt. Ezt a különlegességet kettévágták, és egy ánizsból, kecsketúróból és mézből álló krémmel töltötték. A tetején mézbe mártott rózsaszirmok szolgáltak díszként. 

A középkori esküvői lakomákon már hagyományosnak számított a torta, s innen ered a sütemény emeletes felépítésének hagyománya is, ugyanis a vendégek gyakran vittek ajándékba kisebb tortákat, melyeket egymás fölé helyezve tálaltak fel. Ha a pár úgy tudta megcsókolni egymást a torták felett, hogy a sütemények nem dőltek le, biztosítottnak látták a szerencsét és a jólétet. A cukor megjelenésével és elterjedésével, idővel hagyományossá váltak a cukormázzal bevont desszertek is.

A ’30-as évekig az esküvői torta felvágása a menyasszony első „asszonyi feladata” volt, azonban a cukrászművészet fejlődésével a sütemények egyre termetesebbé, s cifrábbakká váltak, így a piruló ara már nem tudott egyedül megbírkózni a feladattal. Innen ered a hagyomány, mely szerint a tortát, a boldog pár kéz a kézben, közösen vágja fel.
 

Manapság a esküvői torták a kinézettől elkezdve egészen az ízekig, a hagyományos változattól egyre különösebb formákat öltenek.

A torta kiválasztásakor fontos szerepet játszik a menyasszonyi ruhád stílusa, az esküvői díszítés és a saját ízlésvilágod. A menyasszonyi tortának „masszívabbnak" kell lennie egy átlagos tortánál, hisz sokszor csak az éjszaka közepén kerül a násznép elé. 

A legdivatosabb ízek: a fekete erdő, Eszterházi és a mindig klasszikus csokitorta. Dísztíthető marcipánnal, karamellvirággal, élő- vagy selyemvirággal, a nászpár figurák pedig marcipánból, kerámiából vagy műanyagból készülhetnek.
 

Valami régi, új, kék és kölcsönkapott

2011.05.06. 20:12 - nefelejcseskuvo

Ez az angolszász szokás egyre elterjedtebb hazánkban is. Eszerint az esküvő napján a menyasszonynak viselnie kell valami régit, valami újat, valami kölcsönkapott dolgot és valami kéket, hogy az esküvője és a házassága boldog legyen.

A régi a menyasszony eddigi hajadon életét szimbolizálja, ez lehet a nagymama régi ékszere, harisnyakötő, egy régi csatt, bross. 

Az új a most induló életszakaszt jelképezi, ez lehet az új menyasszonyi ruha vagy egy új cipő. 

A kölcsönkapott a barátságot és a szerelmet jelképezi. Ez szinte bármi lehet, kölcsönkérhetjük az édesanyánktól, nagymamánktól, legjobb barátnőnktől. 

A kék pedig a hűség szimbóluma. Általában a harisnyakötő szokott kék lenni.


 

Nászajándéklista

2011.04.16. 18:10 - nefelejcseskuvo

A nászajándéklista garantálja, hogy olyan ajándékokat kapunk majd, amiknek hasznát vesszük, amiknek örülünk. Nászajándéklistát több módon is vezethetünk, az előnye azonban mindenképpen ugyanaz: megkönnyíti vendégeinknek a nászajándék kiválasztását, megakadályozza, hogy ugyanabból az ajándékból az esküvőre hivatalos vendégek több darabot is vegyenek.

A nászajándék listában felsoroljátok, milyen ajándékokat szeretnétek kapni. Ezután a vendégeiteknek elkülditek a nászajándék listára mutató linket e-mailben. Mikor megnézik a listát, látni fogják, hogy melyik ajándékok szabadok még és azokat online le tudják foglalni a listában, így biztos, hogy más már nem fogja ugyanazt az ajándékot választani.

Egyházi esküvő

2011.03.15. 13:23 - nefelejcseskuvo

 

RÓMAI KATOLIKUS ESKETÉS

Bejelentkezés?

Az esküvő tervezett időpontja előtt legalább 3 hónappal kell bejelentkezni, mert a párnak az esküvő előtt jegyes-oktatáson kell részt vennie. Amennyiben mindketten római katolikusok, egyaránt illetékes a vőlegény és a menyasszony lakhelye szerinti plébánia is, de másik templom is választható az esküvő színhelyéül. Ilyenkor a lakóhely szerinti plébános úgynevezett elbocsátót állít ki, hogy a választott templomban adhassák össze a jegyeseket. Római katolikus esküvő esetén a bejelentkezéshez a következő okmányokra és iratokra van még szükség: A keresztelő plébánia által kiállított, 6 hónapnál nem régebbi keresztelő levél. Ha a bérmálás nem szerepel a keresztelő levélen, akkor külön kell bemutatni az erről szóló bizonyítványt. Személyi igazolvány.

Más vallásúak?

Római katolikus esketésre akkor van lehetőség, ha legalább a jegyesek egyike katolikus. Ha a jegyesek egyike más vallású, akkor a katolikus fél nyilatkozatot ír alá arról, hogy születendő gyermekeiket katolikus szellemben nevelik majd. Ha a jegyesek egyike nincs megkeresztelve, püspöki engedély szükséges az esketéshez és a római katolikus félnek ilyenkor is alá kell írnia a születendő gyermekek nevelésről szóló nyilatkozatot. Ha a jegyesek egyike sem katolikus, nincs lehetőség azonnali római katolikus esketésre! Ilyenkor végig kell járni a felkészülést, a legalább egy éves hittan oktatást, meg kell keresztelkedni és ezt követően kerülhet sor katolikus szertartás szerinti esketésre.

Jegyes-oktatás?

Az esküvő előtti oktatás rövidebb, ha a jegyesek gyakorló katolikusok és hosszabb, ha nem voltak elsőáldozók. Az egyházjog szerint ugyanis az esküvő előtt kötelező gyónni és áldozni is, ehhez pedig szükség van Jézus Krisztus, az Oltáriszentség és a vallás mélyebb megismerését és csak mindezek után kerülhet sor magára a jegyes-oktatásra. A jegyes-oktatás a házasság szentségéről, az együttélésről szól, felkészülést jelent a gyermeknevelésre, a születésszabályozásra, a keresztény otthon megteremtésére, a hit gyakorlására, részleteiben tisztázza az esküvői szertartás menetét, az ott feltett kérdéseket, az adandó válaszokat és azok jelentőségét. A beszélgetések során a pap közelebbről is megismeri a jegyespár lelkületét, múltját és jelenét, ami lehetővé teszi, hogy személyes hangon szólhasson róluk és hozzájuk az esketés során.

Esküvői szertartás?

Bevonulás során az eskető pap a vőlegény a menyasszony előtt vonul, a jegyeseket a tanúk követik, vagy az eskető pap a vőlegény a előtt vonul (egyedül vagy pl. édesanyja, tanúja, stb. kíséretében), a vőlegényt a tanúk követik és az oltár elé érkezve visszafordulnak, majd a menyasszony vonul be (egyedül vagy pl. édesapja, tanúja, stb. kíséretében). A bevonulás után a hívek üdvözlésére és a könyörgésre kerül sor, majd a pap Isten és az Evangélium igéjéből olvas fel az egybegyűlteknek. A római katolikus esküvő során a jegyesek az eskető pap és két tanú előtt szolgáltatják ki egymásnak a szentséget, kinyilvánítják házassági szándékukat, hűséget fogadnak és ígérik, hogy vállalják a házasságukból születendő gyermekeket. A házasságkötés szertartása során az eskető pap a házasulandókhoz szól, kérdéseket tesz fel nekik, amelyekre ők válaszolnak, majd ősi magyar szokás szerint esküvel erősítik meg az ígéretüket. A pap ezután megáldja a gyűrűket, amiket a férj és a feleség a szeretet és a hűség jeléül egymás ujjára húz. A gyűrűhúzást követően a pap és a násznép egyetemes könyörgéssel kérik a mindenható Istent, hogy szentelje meg és halmozza el áldásával az új házastársakat, majd a pap nászáldást kér a házastársakra. A záró áldás után a pap vezeti ki az ifjú házasokat a templomból.

 

EVANGÉLIKUS ESKETÉS

Bejelentkezés?

Ha a vőlegény és a menyasszony is evangélikus vallású, bármelyikük lelkészénél bejelenthetik házasságkötési szándékukat, illetve a lakóhelyük szerint illetékes lelkész is felkérhető az esketésre.

Evangélikus szertartás esetén legalább 3 hónappal a tervezett esküvő előtt szükséges bejelentkezni az illetékes templomban. A bejelentkezéshez szükség van a keresztelő templom által kiállított keresztelő levelére illetve a személyi igazolványra. Elviekben az esketés előtt be kell mutatni az anyakönyvvezető előtt kötött házasságot igazoló anyakönyvi kivonatot is, de ma már nem ragaszkodnak feltétlenül ahhoz, hogy a polgári esküvő előbb történjen meg.

Második egyházi esküvő?

Bár az evangélikus egyház is a házasság felbonthatatlanságát vallja, lehetőség van a második házasságkötésre is, mivel az egyház azt vallja, hogy az embereknek Krisztus által minden bűnt meg kell tudni bocsátani, így a válással végződött házasságban tett fogadalom megszegését is. Az illetékes lelkész személyes beszélgetés alapján dönthet arról, hogy hajlandó-e egyházi szertartással összekötni a két fél életét vagy visszautasítja az elvált fél újbóli esketését. Van olyan eset (idősek, özvegyek második "házassága" esetén inkább előfordul), hogy csak templomi esküvő köttetik, a világ számára nincs házassága a két embernek, nincs polgári esküvő, csak templomi. Igaz, ez csak indokolt, kivételes eset lehet.

Más vallásúak?

Az evangélikus egyházi szertartás feltétele, hogy mindkét fél gyakorló keresztény életvitelt folytasson. Ha az egyik fél nem evangélikus vallású, vegyes házasságra akkor van lehetőség, ha ő is keresztelt. Amennyiben ez nem áll fenn, 6 hónappal korábbi bejelentkezés esetén lehetőség van a keresztelésre és konfirmációra. - Ha a nem evangélikus fél másik keresztény vallás követője, lehetőség van az esküvőt bármelyikük vallásának templomában megtartani, sőt arra is megvan a lehetőség, hogy az evangélikus lelkészt a másik vallás templomában tartott esketésen bevonják a szertartásba. Ha a nem evangélikus fél felekezet nélküli illetve nem keresztény, akkor a lelkész személyes beszélgetést követően dönt arról, hogy van-e lehetőség a két fél evangélikus szertartás szerinti esketésére. Indokolt és megalapozott esetben jogában áll visszautasítani a jegyesek felkérését.

Jegyes-oktatás?

A menyasszony és a vőlegény a szertartásra felkért lelkésszel egy vagy több személyes beszélgetést folytatnak, melyek időpontjait és alkalmait személyesen egyeztetik. A lelkipásztorral beszélgetve a jegyesek elmondják kívánságaikat az esküvő pontos menetével, a zenével, a virágdísszel és minden más

Esküvői szertartás?

Az evangélikus egyházi szertartás kétoldalú bizonyságtétel a házasság isteni rendjéről. Egyrészről az egyház tanúskodik róla a szentírási igék olvasásával, az igehirdetéssel, másrészről a házasfelek tesznek bizonyságot a házasság isteni rendjéről azzal, hogy házasságuk ügyét Isten és a gyülekezet elé viszik, és válaszukat esküvel megerősítve kijelentik, hogy közös elhatározásuk, hogy házasságukat nem a maguk elképzelése vagy a világ szerint, hanem Isten szándéka és Jézus tanítása szerint kívánják megélni, mindhalálig tartó hűségben. Ehhez a szándékukhoz kérik a gyülekezet imádkozó segítségét és Isten áldását.

A szertartás bevett elemei az esküvői harangok zúgása, az ünnepélyes bevonulás, ami után a házasfelek az oltár elé állnak, valamint a bevezető zsoltár, a hálaadó imádság, a prédikáció, a házasságról szóló bibliai igék, az esketési kérdések, a gyűrűváltás, az eskütétel, a lelkészi áldás, végül az imádság és az áldás.

REFORMÁTUS ESKÜVŐ

Bejelentkezés?

Ha a vőlegény és a menyasszony is református vallású, a házasságmegáldó istentiszteletre a lakóhelyük szerint illetékes lelkésznél jelentkezhetnek be. Amennyiben valahol máshol szeretné tartani az ifjú pár az esküvőt, be kell szerezniük az illetékes református lelkipásztor hivatalos elbocsátó levelét.

Református szertartás esetén legalább 1 hónappal a tervezett esküvő előtt szükséges bejelentkezni az illetékes plébánia hivatalban, de ajánlott a polgári esküvő időpontjára való bejelentkezést követően az egyházi esküvő időpontjára is bejelentkezni. A bejelentkezéshez személyi igazolványra, elváltaknál a válást igazoló hatósági okiratra van szükség. A házasságmegáldó istentisztelet előtt be kell mutatni az anyakönyvvezető előtt kötött házasságot igazoló okiratot is.

Más vallásúak?

A házasságmegáldó istentiszteletre történő bejelentkezés esetén nem kell papíron igazolni, hogy a házasulandók megkeresztelkedtek illetve konfirmáltak-e, a lelkésznek elegendő a felek erre vonatkozó nyilatkozata. A református egyház számára nem kizáró ok, ha a házasulandók különböző vallásúak és nem is követeli meg a más vallású fél áttérését, de a felek egyikének mindenképpen reformátusnak kell lennie. Ha a nem református fél nincs megkeresztelve, akkor az ő megkeresztelkedését elvárja a református egyház, de ha erre a házasságkötés előtt már nincsen mód, sor kerülhet rá utólag is.

Jegyes-oktatás?

A jegyesek oktatásának mélysége elsősorban hitismeretük mélységétől függ. Ha mindketten megkeresztelkedtek és konfirmáltak is, elegendő egy alkalommal jegyes-oktatáson részt venniük. Ha viszont nincsenek megkeresztelve, el kell sajátítaniuk a hit alapigazságait, amire egy 6-8 alkalomból álló jegyes-oktatáson kerül sor.

Esküvői szertartás?

A református egyház nézete szerint nem egyházi házasságkötésre, hanem a polgári keretek között megkötött házasság egyházi megáldására kerül sor a református esküvőn. A református esküvői szertartásra ugyanaz a puritánság a jellemző, mint magára a református istentiszteletre és az esküvő menetét a liturgia írja elő. A lelkipásztor a templom kapujában fogadja a násznépet és énekszóval bevezeti őket a templomba. A szertartás első része az ige szolgálat, az igehirdetés és a református házassági esküszöveg. Ezt követően hálaadó és könyörgő imádságra kerül sor, majd a Miatyánk közös elmondására és a református lelkész Isten áldását közvetíti az ifjú házasoknak.

BAPTISTA MENYEGZŐ

Más vallásúak?

A házasságban a baptista egyház megfogalmazása szerint (Baptista hitvallás 18. (1) bek.) a szellemi, lelki és testi szempontokból egymáshoz illő férfi és nő köti össze életét. Ez azt jelenti, hogy kívánatosnak tekintik, hogy mindkét fél baptista legyen, de nem kizáró ok, ha az egyik fél nem az. Szükséges azonban a nem baptista félnek is hinni Isten létezésében és rendszeres jelenlét formájában kapcsolatot tartania a gyülekezettel.

Jegyes-oktatás?

Az jegyes-oktatásra a gyülekezet lelkipásztora hívja meg a házasulandókat, ahol két-három beszélgetés során biblikus módon tárják fel a házasság testi-lelki vonatkozásait.

Menyegzői szertartás?

A baptista egyház vallja, hogy a házasságot Isten szerezte, hogy a házasfelek az ő szent akaratának megfelelően, holtig tartó szeretetben és hűségben, egymás örömére és támogatására éljenek és gyermekeket neveljenek. Hiszik, hogy Isten rendelésének az a házasság felel meg leginkább, amelyet kölcsönös és tiszta vonzalom alapján, a Szentlélek vezetése és az Ige tanácsára figyelve, józan megfontolással köt meg az egymáshoz illő férfi és nő.

Az istentiszteletre virággal díszítik az imaházat és a mátkapárt a lelkipásztor vezeti be zenére vagy énekszóra. Az igei köszöntést és a pásztori ima után gyülekezeti ének következik, majd sor kerül a házasság szereztetési igéjének felolvasására, amit karének követ. A textusolvasás és prédikáció után újra együtt énekel a gyülekezet, majd a házasulandók ünnepélyes fogadalomtételére, a pár megáldására és házaspárrá nyilvánítására kerül sor. Miután az ifjú házasoknak átnyújtották a Családi Bibliát, a hozzátartozók és a gyülekezet képviselői üdvözlik őket. A gyülekezeti éneket követően elhangzik az áldás és az elbocsátás, majd az imaház kijáratánál fogadja a pár a megjelentek jókívánságait.

A menyegzői istentiszteletet követően az imaház arra alkalmas helyiségében vagy más helyszínen szeretetvendégségre, menyegzői vacsorára kerül sor, ahol családias hangulatban és általában alkoholmentesen ünnepelnek.

ZSIDÓ ESKÜVŐ

 

Zsidó esküvő régen:A házasságot a vőlegény egy héttel az esküvő előtt jelentette be a zsinagógában. A karzaton helyet foglaló asszonyok mogyorót, mandulát és dióbelet szórtak a férfira. Szombati napon rendezték a vőlegény és a menyasszony búcsúztatóját. Az esküvő előtti héten mindketten böjtöltek, az esküvőt megelőző napon pedig rituális fürdőt vettek.

Az esküvőn külön terítettek a nőknek és a férfiaknak, a vendégeket édes süteménnyel és pálinkával kínáltak a házigazdák érkezés után. A násznép a várakozás közben felkereshette a menyasszonyt, aki egy külön teremben várta a jókívánságokat.

A szertartás kezdetén az ara arcát fátyollal takarták le és a sátor alá vezették, ahol a vőlegény és a rabbi várta. A szertartás fontos része volt a házassági szerződés felolvasása, amelyet a rabbi minden esetben külön-külön készítette el a szülők megállapodásának megfelelően. Miközben a rabbi elmondta a házasságkötés évezrede szövegét, a fiatalok ujjára felkerült a gyűrű. Az ifjú pár borral nedvesítette meg ujját, és a mennyasszony hétszer körbejárta a vőlegényt. Ezután következett a legismertebb része a szertartásnak: a vőlegény összetört egy tányért vagy egy poharat és mázl tov-ot kiáltottak. A cserépből az eladósorban lévő lányok darabokat tettek el. Az összetört edény általában értékesebb készlet egy darabja volt, jövőbeli hiánya emlékeztette a párt, hogy az életben nem csak kellemes dolgok történnek.

A szertartás után kezdetét vette a lakodalom: elsőként az ifjú pár evett néhány falatot, rendszerint tyúkhúst és gombóccá gyúrt rizst. A magyarországi zsidók hagyományos menüsora kocsonyás hal, húsleves, sült hús körettel és édes tészta volt. Az étel mellé bort és pálinkát ittak. A zenét zsidó muzsikusok szolgáltatták, a jelenlévőket pedig a vőfélynek megfelelő „mókamester” szórakoztatta. A násznép természetesen ajándékokkal lepte meg a párt. A menyasszonyi táncot szintén megtaláljuk a zsidó hagyományok között, bár a szokás nem teljesen egyezik a keresztény hagyományokkal: mivel idegen férfi nem érinthette más feleségét, kendőt fogva járták a táncot.

Zsidó esküvő ma:

A zsidó házasságkötés elsősorban a párválasztási szokásokban változott, a házasságközvetítő szerepe háttérbe szorult. A szertartás viszont ugyanúgy zajlik, mint korábban: sátor alatt esketik össze a párt, a rabbi felolvassa a házassági szerződést, a pohárösszetörés szokása is változatlan. A menyasszony általában fehér ruhát, a vőlegény pedig gyászruhát visel, amit az ara ajándékozott neki, hogy emlékeztesse őt a halálra.

Az esküvőt követő lakoma jelentősebb átalakuláson ment át. A nők és a férfiak szeparáltsága megszűnt, a közös tánc is bevett szokás, a menyasszonynak pedig már nem kell feltétlenül kendőt tartva táncolnia a násznéppel.

A GÖRÖG KATOLIKUS ESKÜVŐ

 

A görög katolikus esküvői szertartás jellegzetességei:

Az egyház a házasságot szentségnek tekinti, ami a Biblia alapján azt a bizonyosságot adja, hogy én a házastársammal együtt Istennel egy gyönyörű közösségbe léptem. A szentségek így a házasság is szimbolikus cselekedetek sorozata. Az esküvő egy életre szóló köteléket hoz létre számukra. Az esküvői szertatás a templom ajtajában kezdődik, ahol a pár kinyilvánítja házasságkötési szándékát. Megkérdezik mindkét felet, hogy igaz szándékkal akarja feleségül, férjül venni a másikat, illetve azt, hogy ezt megelőzően volt-e már érvényes házassága.

 

Mit jelent az érvényes házasság?

A katolikus egyház hívei számára az az érvényes házasság, ami az egyház színe előtt megköttetett. De például két református, vagy nem megkeresztelt házassága már akkor is érvényesnek tekinthető, ha azt a polgári fórumon kötötték meg. Azért, mert saját lelkiismerete és egyházi előírása szerint ez eleget tesz annak, hogy egybekössék életüket. Tehát ezeknek a kérdéseknek a tisztázása után kerülhet sor az egyházi házasságkötésre, és lehet csak bevonulni a templomba, ahol folytatódik a szimbolikus cselekedet sora. Megtalálhatók a többi egyházhoz hasonló elemek. Például a gyűrű ünnepélyes felhúzása, imádságok. Jóllehet az elkötelező nyilatkozat a templom ajtaja előtt megtörtént, de az eskü nyomatékosít. Ugyanis az a szó, hogy esküszöm, az annyit tesz: ?Isten a tanúm, hogy igazat mondok.? Ettől van súlya.

Az eskü szövegében a vőlegény azt mondja, hogy feleségül veszem, a menyasszony meg azt, hogy férjül veszem. Más szóval két egyenrangú félnek a szövetségéről van szó. Szertartásukban nem sokkal az esküt követően megjelenik a koronázás. A menyasszony és a vőlegény fejére koronát helyezünk, amelyben az fejeződik ki, hogy a teremtés koronája az ember, és az ember küldetését férfi és nő együttesen tölti be. Mintahogyan az élet továbbadása sem egyoldalú feladat, hanem kölcsönös küldetés.

A szertartásokon mindig felolvasnak egy szakaszt Szent Pál efezusiakhoz írt leveléből, és János evangéliumából, a Kánai menyegzőt. Mindig ezeket. Az előbbi arról szól, hogy a házasság egy titok, és párhuzamba állítja Krisztus és az egyház kapcsolatával, a másik többek között arról, hogy Isten visszaadja az örömöt.

Utána egy gyönyörűséges énekfüzér következik, majd utalás történik az apostolokra, akik küldetésüket beteljesítették; és a vértanúkra, akik hitükért életüket adták. A házasságban is a küldetés betöltéséről, és a teljes önátadásról van szó.

Ezt követi a koronák levétele, és a menyasszonyavatás. Itt egy kendővel takarják le a gyertyát tartó menyasszony fejét és egy áldó imára kerül sor. Így ér véget a szertartás, és a pár kivonul a templomból.

 

Milyen papírok szükségesek a házasságkötéshez?

Szükséges a két házasfél keresztlevelét és szabad állapotát igazolni. Ezt jegyes vizsgálat során tisztázzák és megnézik meg vannak-e a feltételek a házasságkötéshez. Egy katolikus részéről meg kell lennie a keresztségnek, az első áldozásnak, és a gyónásnak. Abban az esetben, ha csak az egyikük katolikus, akkor is sor kerülhet a házasságkötésre, de olyankor püspöki engedélyt kell kérni. Ezeknek a papíroknak a beszerzése időt igényel.

Ha mindkét fél görög katolikus, és nincs semmilyen elmaradás. Olyankor öt beszélgetésen kell részt venni.

 

 

Meghívó idézetek

2011.03.13. 20:06 - nefelejcseskuvo

"Arra születtem, hogy megszeressenek,

S megszeressem én is azt akit lehet.

Arra születtem, hogy boldog is legyek,

S továbbadjam egyszer az életemet."

/Adamis Anna/

 

"Egy embert megszeretni az jelenti, hogy olyannak

lássuk őt, amilyennek Isten elgondolta."

/Dosztojevszkij/

 

"Nincs itt más lehetőség:

lélek-fogytig a hűség.

Szálai két szeretetnek

Végképp összeszövettek."

/Garai Gábor/

 

"Az az én parancsom, hogy

szeressétek egymást,

ahogy én szerettelek titeket."

/Jn.15,12/

 

"Tegyél a szívedre pecsétnek,

mint valami pecsétet a karodra!

Mert mint a halál, oly erős a szerelem,

Olyan a szenvedély, mint az alvilág.

Nyila tüzes nyíl, az Úr lángja.

Tengernyi víz sem olthatja el a szerelmet,

Egész folyamok sem tudnák elsodorni."

/Énekek éneke 8,6-7/

 

"Hiába fürösztöd önmagadban,

csak másban moshatod meg az arcodat. "

/József Attila/

 

"Szeretlek, mint anyját a gyermek,

mint mélyüket a hallgatag vermek,

szeretlek, mint a fényt a termek,

mint lángot a lélek, test a nyugalmat!

Szeretlek, mint élni szeretnek

halandók, amíg meg nem halnak. "

/József Attila/

 

"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.

Hiányosságom váljék jósággá benned. "

/Weöres Sándor/

 

"Öleljük meg egymást, szívesen, meghitten,

és szeressük egymást: úgy áld meg az Isten."

/Arany János/

 

"Akit párodul melléd rendelt az ég,

Becsüld meg, szorítsd meg kezét,

És ha minden álmod valósággá válik,

Akkor se feledd el, légy hű mindhalálig. "

/Madách Imre/

 

"Megálljatok, kik halkan jártok itt,

A fák alatt, ti kedvesek.

Kik értitek az erdő titkait,

Rám nézzetek.

Párommal én az erdő ünnepén,

Szentséges édes alkonyon,

Csendben, harmatban, lilán és üdén

Harangozom. "

/Sík Sándor/

 

"A szeretet mindent eltűr, mindent elhisz,

mindent remél, mindent elvisel.

S a szeretet nem szűnik meg soha. "

/Szent Pál, 1Kor 13/

 

"...Ím szerelmem eképp  változik, de

soha meg nem szűnik mindig él,

S nem gyöngül, ha néha szelídebb is...

Gyakran csendes a folyó, de mély! "

/Petőfi Sándor/

 

"Te vagy az egyetlen a földön,

Akiért mindent megteszek,

Veled életemet töltöm,

Nem csak a múló perceket.

 

Nem ígérek kincset, csillagot,

Csak hű szívet adhatok,

Érzem másé nem lehetsz,

Én is csak a Tied, ha igazán szeretsz. "

/Goethe/

 

"Összedőlhet fenn a magas ég,

Leomolhat minden ami ép,

Egy a fontos, hogy Te szeress,

Minden más csak semmiség

 

Örök életet élsz velem,

Vár ránk a kéklő végtelen,

Mert a sors egymásnak szánja

Kiket összeköt a szerelem. "

/Edith Piaf/

 

"Igézve álltam, soká, csöndesen,

És percek mentek, ezredévek jöttek-

Egyszerre csak megfogtad a kezem,

S alélt pilláim lassan felvetődtek,

És éreztem: szívembe visszatér

és zubogó, mély zenével ered meg,

Mint zsibbadt erek útjain a vér,

A földi érzés, mennyire szeretlek! "

/Tóth Árpád/

 

"Amikor megszólal az orgona zenéje,

Elhangzik mindkettőnk ajkán az igen,

Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze,

Szeretni akarlak és megtartani, mindörökre."

Kezem feléd nyújtom, szívem neked adom,

Melyet soha vissza nem kérek,

Szeress egy életen át úgy, mint ahogy én téged,

Akkor is, ha megöregszünk, és

Akkor is, ha már nem élek. "

/Ady Endre/

 

"Lelkünk tiszta szerelmével oltár elé megyünk,

hogy egymásnak hűségesküt tegyünk,

S ha szerelmünk lángja parázzsá csitulna,

Gyermekünk szemében újra, s újra lobogna. "

/Kovács Mihály/

 

"Öregedjünk meg együtt,

A sors bármit is rendel.

Így állunk elébe mi,

Ketten, egy szerelemmel. "

/John Lennon/

 

"Ismerem azokat a szavakat,

amelyeket még ki sem ejtettél.

Már tudom hová tartasz,

mikor még el sem indulsz.

Tudok a féltett titkaidról,

amiket mélyen elrejtesz.

Mindent tudok rólad, kedvesem,

nem vagyok kém, csak szeretlek! "

/Jim Morrison/

 

"Érted vagyok, és Te értem vagy

Te értelmet és fényt adsz minden napnak

Szeretlek én és kettőnk dolgán

Nem változtat többé semmi már. "

/Thomas Hardy/

 

"A szerelemben nincsenek évek

A szerelemben csókok vannak.

A szerelemben jaj a fösvénynek!

A szerelemben csak azok élnek,

Kik szerelemből mindent odaadnak. "

/Gyónyi Géza/

  

"Sírok, ha sírsz, ha ragyogsz, ragyogok,

néma barátod, rabszolgád vagyok,

alázatos és bizalmas barát,

aki nem kér semmit, csak néz és imád,

és nem akar lenni csak általad,

csak az árnyéka annak, ami vagy. "

/Szabó Lőrinc/

 

"Vagyok, mint megszegendő kenyered,

Mint színt adó tüzed, s mint tiszta csermely,

Ki holtadig kísér utad hű társaként. "

/Yves Bonnefoy/

 

"Jó érezni, hogy szeretlek,

Nagyon és egyre jobban.

Ott bujkálni két szemedben,

Rejtőzködni mosolyodban.

Érezni, hogy szemeid már

szemeimben élnek és néznek,

S érezni azt, ha szép, veled szép,

És csak veled teljes az élet."

/Illyés Gyula/

 

"....Szél vagy zápor talán,

vagy egyszerűen az, hogy létezel

mozdítja meg itt és most a világot. "

/Pilinszky János/

 

"Az öröm ott kezdődik, amikor

abbahagyod saját boldogságod keresését

azért, hogy megkísérelj másokat

boldoggá tenni. "

/Michel Quoist/

 

"Elmúlt mint száz pillanat,

S tudjuk mégis, hogy múlhatatlan,

mert szívek őrzik, nem szavak. "

/Végh György/

 

"A boldogságot nem lehet ajándékba kapni,

Egyetlen titka: adni, mindig csak adni,

Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet,

És sok, sok önzetlen, tiszta szerelmet. "

/Goethe/

 

"A csókod festi kékre az eget,

szemed színétől zöldülnek a fák.

Nélküled üres minden képkeret

és világtalan az egész világ. "

/Weöres Sándor/

 

"Semmi sem édesebb a szeretetnél,

semmi sem erősebb,

semmi sem magasabb, tágasabb,

semmi sem kedvesebb, tökéletesebb

és jobb az égen és a földön. "

/Kempis Tamás/

 

"Szerelem: meghódítani, bírni és megtartani

egy lelket, amely annyira erős, hogy fölemel

bennünket s annyira gyönge, hogy éppoly

szüksége van reánk, mint nekünk őreá. "

/Paul Géraldy/

 

"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.

Hiányosságom váljék jósággá benned. "

/Weöres Sándor/

 

"Az élet csak egy jót ad nekünk:

Azé lehetünk, akit szeretünk. "

/Lope de Vega/

 

"Most valóság lesz minden édes remény

Mely ott él szívünk rejtekén

Az élet és a szerelem tárt karokkal vár,

S hogy szép lesz-e csak rajtunk áll. "

/Fagyejev/

 

"Nem az a szerelem tesz boldoggá bennünket,

amit kapunk, hanem amit adunk. "

/Nagy Endre/

 

"Mi nem hirdetjük fennen, hangos szóval,

Csak te, csak én, örökké s holtomiglan,

Mi megpróbálunk csendben boldogok lenni,

Lelkünk mélyén őszintén, igazán szeretni. "

/Stendhal/

 

"Ha valaki szeret egy virágot,

amely csak egyetlen példányban

létezik csillag milliókon:

ez épp elég neki, hogy boldog legyen... "

/A.de Saint-Exupéry/

 

"Ha a szerelem betölti az életed,

nagyon sok hiányzó dolgot pótolhat.

Ha nincs az életedben szerelem,

bármi másod van is, nem elég. "

/Ann Landers/

 

"S mint a bonyolult óramű,

ha elvesz egy alkatrésze,

s tik-takja kihagy,

olyan lennek nélküled,

s csak akkor,

csak akkor tudnám igazan

ki vagy. "

/Szilagyi Domonkos: Ha nem vagy itt/

 

"Hejh, galambom, gyere hozzám,

Tövistelen az én rózsám,

Nemrég hordom kalapomon,

Neked szedtem a hajnalon;

Ha megtetszik, vedd el azt is,

Végy el hozzá magamat is:

Ketten leszünk az örömre,

Ketten a keserűjére. "

/Vörösmarty Mihály: A kérő/

 

"A tengerpartot járó kisgyerek

mindig talál a kavicsok közt egyre,

mely mindöröktől fogva az övé,

és soha senki másé, nem is lenne. "

/Pilinszky János/

 

"Oly sok szépet ígértünk egymásnak,

Forrón lángol szerelmünk tüze,

Ha mindig ily szép lenne az élet,

Tán nem is lenne szükség esküre.

Legyen bármilyen hosszú is az élet,

Sírig tartó boldogságot ad,

Bátran nézhetsz az emberek szemébe,

Mindaddig, míg betartod szavad. "

/Drayton/

 

"Két szárny vagyunk, de fenn a fellegekben

nem szállhatunk, csak mind a ketten

Szívverésnyire pontos egy ütemben. "

/Váci M.: Tiszta és jó/

 

"Érted haragszom én nem ellened,

nosza szorítsd meg a kezem,

mellyel magasra tartlak álmaimban. "

"Ígérd meg azt, hogy kezed

Kezemből vissza nem veszed,

S hogy szeretni fogsz akkor is,

Mikor már én is vén leszek. "

/Heltai J./

 

"...idő állj meg

És ti, suhanó percek, várjatok. "

/J. W. Goethe/

 

"Szeress örökre, s boldog maradsz."

/J. W. Goethe/

 

"Amit szívedbe rejtesz,

Szemednek tárd ki azt;

Amit szemednek sejtesz,

Szíveddel várd ki azt. "

/József Attila/

 

"Tanúm legyen a föld, az ég, a tenger,

a sok madár, a hal és minden ember:

Neked adom szívemet, senki másnak,

életemet még mellé ráadásnak! "

/Tagore/

 

"Százszor boldogok, akiket

sértetlen kötelék, jó szerelem fon át,

s nem választja el őket unt

pörpatvar, se szeszély, semmi,

csak a halál. "

/Horatius/

 

"A lombos idő gallyai homlokomba

verődnek, lehajlanak az ágak,

és minden napnak Te vagy a gyümölcse. "

/Váci Mihály/

 

"Visz a vonat, megyek utánad,

talán még ma meg is talállak,

talán kihül e lángoló arc,

talán csendesen meg is szólalsz:

Csobog a langyos víz, fürödj meg!

Íme a kendő, törülközz meg!

Sül a hús, enyhítse étvágyad!

Ahol én fekszem, az az ágyad. "

/József Attila: Óda/

 

"És fogadom:

Legigazibb vágyam, hogy sose hagyjalak el,

hogy veled végre magammá lehessek.

És nem fogadom, hogy iszonyúan szeretlek.

Csak szeretlek. "

/Baranyi Ferenc/

 

"Érezni, hogy szemeid

Szemeimben élnek és néznek,

S érezni azt, ha szép, veled szép.

És csak veled teljes az élet."

/Illyés Gyula/

 

"Egy óra hosszat szeretni: állati dolog.

Egy éven át szeretni: emberi dolog.

Egy életen át szeretni: angyali dolog.

Egy életen át csak egyet szeretni: isteni dolog."

/Localdaire/

 

"Egyetlen szív kell csak nekem,

egy messziről dobbanó néma jel.

Egyetlen szó: egy halk igen,

Amit egy magányos csillag üzen."

/S. Nagy István/

 

"Eljegyeztelek nehéz szerelemmel

Téged, ki hű vagy és halk, mint az ég,

S felesküszöm szelíd, szép kezedre,

Hogy el ne hagyjalak, amíg csak élsz."

/Garai Gábor/

Meghívó szövegek

2011.03.09. 22:20 - nefelejcseskuvo

 ................... és ..................

 Örömmel értesítjük Önt és kedves családját, hogy örök hűséget esküszünk egymásnak, ezért szeretettel várjuk 2006. ......... -án .......... órakor Székesfehérváron a Városház téri Házasságkötő Teremben, majd a Bazilikában tartandó esküvőnkön.


................... és .................

Úgy döntöttünk, hogy még szebbé varázsoljuk egymás életét, s e nemes napon, 2006. ..... -án házasságot kötünk. Szeretnénk, ha Ön és kedves családja osztozna velünk a nap örömeiben, izgalmaiban és megtisztelne jelenlétével ........ órakor a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében majd ......... órakor a Bazilikában tartandó esküvőnkön (és az azt követő vacsorán.)


Úgy döntöttünk x és y hogy még szebbé varázsoljuk egymás életét s e nemes napon (dátum) házasságot kötünk. Szeretnénk, ha Ön és kedves családja is velünk lenne és osztozna örömünkben. Szeretettel várjuk... órakor .... Polgármesteri Hivatal Eskető termében majd .... Templomban tartandó esküvőnkre majd az ezt követő ünnepi vacsorára .... étteremben.


Szeretettel várunk Benneteket

2006. március 18-án 14 órakor

tartandó esküvőnkre és az

utána következő ünnepi ebédre

a Pesti étteremben.


................................. és .................................

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, 2006. .............. -án ............ órakor A Zeneiskola Dísztermében tartandó esküvőnkre (és az azt követő vacsorára.)


.................................... és ....................................

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, legyenek velünk életünk legszebb perceiben, 2006. ........ -án ........... órakor a székesfehérvári Mátyás király körút 3. szám alatti házasságkötő teremben, majd ........ órakor a Bazilikában tartandó esküvőnkön, és az azt követő vacsorán.


 ...................... és .....................

Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk vadházasságunknak és 2006. ............ -tól már hivatalos formában is összetartozunk. Kedves rokonaink és barátaink társaságában szeretnénk ezt megünnepelni, ezért mindenkit szeretettel várunk a székesfehérvári Zeneiskola Dísztermében (Mátyás K. körút 3. sz.) a ......... órakor kezdődő ceremóniára. Hogy ne gyertek hiába, vendégül látunk benneteket ezt követően a Kodolányi Főiskola aulájában tartandó dínom - dánomon.


.................................... és ....................................

 Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk vadházasságunknak és 2006. szeptember 12-tol már hivatalos formában is összetartozunk. Ezúton meghívunk - csatolt részeiddel együtt - hogy szem- és fültanúja légy 16 órakor a polgári (Bp. VI. Teréz krt. 11-13.), majd 17 órakor a katolikus esketésnek a budavári Mátyás templomban. Ezt követően féktelen mulatozásba kezdünk pilisszentiváni birtokunkon. A megjelenés kötelező!

Ezért táviratcím nincs. Addig is elérhetsz minket új számunkon: 541-6541


Kedves Családunk és Barátaink! Szeretettel meghívunk, hogy velünk örüljetek, mikor 2006.június 3-án 15 órakor a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében majd a Református Templomban végleg összekötjük életünket. Közös Életünk első óráit töltsétek velünk a Kisbojtár Étteremben egy vacsorával egybekötött mulatozáson.


...................... és neje ..................

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, hogy legyen velünk gyermekeink NÓRA és JÁNOS egybekelésének legszebb perceiben 2006. ....... -án ...... órakor a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében, majd ........ órakor a Bazilikában tartandó esküvőjükön.


................... és ...................

Ezúton szeretnénk tudatni, hogy az Úr 2006. éve május szent havának 20. Napján FRIGYRE LÉPÜNK Templomi ceremónia kezdete: ......... órakor a Bazilikában Polgári esküvő kezdete: ....... órakor a Mátyás király körút 3. sz. alatt Szeretnénk, ha ezen a számunkra oly fontos eseményen velünk lennének.


.................................... és .................................... 

Még néhány nap... és 2006. április 24-én örök hűséget esküszünk egymásnak. E számunkra oly fontos esemény boldog pillanatait szeretnénk megosztani rokonainkkal és barátainkkal, ezért sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját 15 órakor a Budapest IV. kerületi Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében és 16 órakor a  Jáki kápolnában tartandó esküvőnkre,  valamint az azt követő ünnepi vacsorára a Gundel étterembe.

Táviratcím: Gombai, 1047 Budapest, Attila u. 132.


Farkas Beáta és Viski Elemér együtt hajózik tovább az élet tengerén... Szeretettel meghívják Önt és becses családját 2006. augusztus 9-én 15 órára a budapesti nemzetközi hajóállomásra (Bem rakpart), ahonnan a násznéppel és az anyakönyvvezetővel együtt eloldják a Bécs nevű luxushajó köteleit! R.S.V.P. július 20-ig a 747-7777-es számon.


 Hirtl Cecília és Molnár Ádám Hódolva a hagyományoknak és eleget téve az előzetes várakozásnak 2006. július 18-án 18 órakor összeházasodunk a martfűi Szent Tamás-templomban. Ebből az alkalomból szeretettel meghívjuk Önöket esküvőnkre és az ünnepi vacsorára a lajosmizsei Tanya csárdába.

Táviratcím: Molnár, 5000 Szolnok Búzavirág u. 21.


Havasi Diána és Ősz Miklós Miután meggyőződtünk arról, hogy nekünk együtt a legjobb, a sikeres folytatás érdekében 2001. március 30-án összeházasodunk. Reméljük , hogy velünk osztozol e nagy nap örömeiben és megtisztelsz minket jelenléteddel a ceremónián, majd az azt követő dínom-dánomon. Program: - Vendégfogadás: 15.00 órától a Vasmacska Étteremben - Polgári esküvő: 16.30-kor a szombathelyi Városháza dísztermében - Templomi esküvő: 17.30-kor a Szent Erzsébet templomban.

Visszajelzést kérünk a 94/457-628-as számra.


Ezen cédula mindenkori birtoklója szívéllyel értesíttetik, hogy egyrészről Tóth Szilvia mint gyűrűs menyasszony másrészről Garek László mint boldog vőlegény 1999. október havának 23. napján a déli harangozás után nyolcadfél órával (16.00) az Arany János utca.14. szám alatt fellelhető Bazilikában, megtartják frigyüket és a házasság szent kötelékét választják. Ezen iromány olvasója ezennel feljogosíttatik a fennkölt ceremónián való részvételre, amely célból kéretik ünnepi gúnyáját felöltve, s szívét lelkét díszbe öltöztetve a fent nevezett helyen és időben tiszteletét tenni, majd a mulatságon részt venni.


Tudjuk, hogy sok férfit és nőt taszítunk ezzel a kétségbeesésbe, de úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk. E jeles esemény 2006. augusztus 24-én 17.00 órakor lesz a kisbéri Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, majd a római katolikus templomban. Szeretettel várunk Benneteket az esküvőre, és az azt követő vacsorára!


Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az "én sose adom be a derekamat " című fejezetnek és 2006. augusztus 5-én önként és dalolva összeházasodunk. Ezúton meghívunk - csatolt részeiddel együtt, hogy szem- és fültanúja legyetek annak, hogy 16. órakor a Bicskei Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében, majd a Római Katolikus Templomban örök hűséget fogadunk egymásnak. Azt követően féktelen mulatozásba kezdünk.


Örömmel tudatjuk, hogy az előzetes várakozásoknak eleget téve szerelmünket hivatalos formában is megerősítjük. Szeretettel várunk Benneteket (hely), (időpont).


Vadházasságunk megszelídítése érdekében, úgy döntöttünk, hogy (dátum) örök hűséget esküszünk egymásnak. Elhatározásunkkal a hivatali pecsétet 15:30-kor a ........ Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében (cím) kapjuk, Isten áldását pedig (időpont) a ....... Templomban (cím) kérjük. Reméljük osztozol örömünkben, és megtisztelsz minket jelenléteddel mindkét ceremónián, valamint az azt követő ünnepi vacsorán....... (cím).


 Örömmel tudatjuk, hogy példátokon felbuzdulva mi is kedvet kaptunk a házasság édes örömét kipróbálni, így meghívunk Benneteket ...................... (hely), ................(időpont) .............. tartandó esküvőnkre. 


.... kisasszony és ..... úr Örömmel tudatjuk, hogy az Úr .... évének ... havában a .... napon a ... Városházának díszes termében ... órakor, majd a .... templomában ... órakor kimondjuk a boldogító igent Szeretnénk, ha velünk lennétek ezen a szép napon, hogy szem és fül tanúi lehessetek e világraszóló eseménynek. Jó szokáshoz híven a szertartás után fergeteges mulatozásba kezdünk melyen szintén számítunk Rátok.


IDÉZÉS!

Az összeesküvés alapos gyanúja miatt x és y ügyében a címzettet a (hely) (ekkor meg akkor) kitűzött vallomásra tanúként megidézem. Figyelmeztetjük, hogy ha az idézés ellenére nem jelenik meg és ezt alapos okkal nem menti ki, vagy engedély nélkül távozik illetve önhibájából olyan állapotban jelenik meg, hogy nem tud mélyen hallgatni, annak a család elővezetését rendelheti el. Ha a határnapot hibáján kívül mulasztotta el, a határnaptól számított 8 napon belül részvét, rajongói vagy kárörvendő levél postázására kötelezzük. Ha az idézet éhen marad elviszik az összeesküvők szerencséjét.

Ezt a kockázatot mi nem vállalván ... utasítjuk (ido, hely) feltálalt étkek maradéktalan elfogyasztására! 


Az Úr ... évének.... havában a ....napon napnyugta előtt, amikor az óra elüti a ...-t, ....-ban, ... díszes termében valamint a ... órai harangszóra .....templomában tartandó mennyegzőjükre, és az azt követő ünnepi vacsorára ....kisasszony és ....úr sok szeretettel meghívja Önt és Tisztelt háza népét.


 x. y és neje a.b és neje Örömmel értesítjük Önöket, hogy gyermekeink x és y házasságot kötnek. Ezúton szeretnénk meghívni Önt és kedves családját (dátum) a ....-i Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében tartandó esküvőre. és az azt követő estebédre. Vendégvárás 14 órától a ... étteremben.


Örömmel tudatjuk , hogy az Úr 2006. évének április havában a 29. napon Pécs Városházának díszes termében 15 órakor , majd a Belváros templomában 16 órakor kimondjuk a boldogító igent. Szeretnénk, ha velünk lennétek ezen a szép napon, hogy szem és fültanúi lehessetek életünk legfontosabb eseményének. Jó szokáshoz híven a szertartás után fergeteges mulatozásba kezdünk,melyen szintén számítunk Rátok.


Egyben kellünk?

Egybekelünk!

Gyere velünk, ünnepelünk :

A ....-i Polgármesteri Hivatal házasságköto termébe

A templomba menetelünk :

2006 június 4-én 11-re a Ligeti Református templomba

Eztán pedig ebédelünk:

Ugyanaznap a törökbálinti görög étteremben 13h -tól


Zita sokáig kereste párját, de most úgy tűnik nem árul petrezselymet többé! András komoly ígéretet tett, hogy egy életen át párja lesz. Hogy ezt mindenki megtudja hetedhét országra szóló vigasságot rendezünk. A szertartás az I. kerületi házasságkötő teremben a várban zajlik, majd közvetlenül utána az Alabárdos étterem oldalát rúgjuk ki mulatozás közben. Szeretettel várunk Benneteket (hely), (időpont).


A király legkisebb leányának Borbálának kezét Bence lovag nyerte el. Kézfogójukra a násznép messze földről hivatalos. György tiszteletes napok óta gyakorolja az imákat a szolganép pedig feni a késeket. Az ökörsütéshez a kertben sátrakat állíttattak, és akár száz hordót is csapra vernek a jeles napon. Ezúton invitálunk hetedíziglen, hogy szem- és fültanúja legyetek annak, hogy az úr 2006 évének július havának 4-ik napján sötétedéskor (16. Órakor) a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal Házasságköto Termében, majd a Görög Katolikus Templomban örök hűséget fogadunk egymásnak. 

Azt követően kezdődhet a hét napig tartó vigasság!


Amit eddig csak suttogtak, most valóság lesz, 2006. május 20-án összeházasodunk. Szeretettel várjuk Önt és kedves családját a piliscsabai Evangélikus templomba 15 órára.


Lovassy Mónika és Németh László Szeretettel tudatják, hogy 2006. június 3-án 17.00 órakor, a rimaszombati Református templomban örök hűséget esküsznek egymásnak.


Életünk legboldogabb pillanatában szeretettel értesítjük, hogy 2006. szeptember 9-én 17.30 órakor házasságot kötünk a pozsonypüspöki Római Katolikus templomban.


Rokonok, ismerősök!

Titkunkat elmondjuk, függetlenségünket házasságra cseréljük.

2006. szeptember 9-én 17.00 órakor a budapesti Mátyás-templomban.


 Csak neked áruljuk el, hogy maradék eszünket is elvesztve 2006. július 9-én megbilincseljük egymást. Szeretettel várunk e nagy napon, hogy szem- és fültanúja légy e világraszóló eseménynek.

Az ég áldását kérjük 18.30 órakor a kapuvári Szent Anna templomban.


 Sokáig gondolkoztunk rajta, hogy mi legyen a meghívó szövege. Pedig olyan egyszerű. Egymásra találtunk és magunkra leltünk. Szeretjük egymást. Jó együtt. Ezt szeretnénk Veled megünnepelni 2006. szeptmber 9-én 17.30-tól a Barabás Villában (XII. Városmajor u. 44.). A hivatalos ceremóniát vacsora követi, utána pedig buli. Várunk szeretettel!


 Kedves Családunk és Barátaink!

Örömmel értesítünk, hogy összetartozásunk és közös jövőnk jegyében, egy várhatóan meleg nyári délutánon, 2006. augusztus 19-én összeházasodunk.

Örülnénk, ha ezen a napon együtt élnénk át a ceremónia megható és az ünnepi vacsora szórakoztató pillanatait. Szeretettel várunk a Duna parton található Csónakház Étterem különtermében megrendezésre kerülő polgári esküvőnkre és az azt követő vacsorára.


 Csak a Rock örök!

De mi azért megpróbáljuk.

A próbálkozás nyitánya 2006. április 29-én,

Budapesten a Barabás-villában,

A Városmajor u. 44. szám alatt,

15.30-kor lesz.

A második felvonás 18.00 órától veszi kezdetét

Dunabogdányban, a Forgó Étteremben.

Ameddig bírjátok.

Ameddig bírjuk.


Wir laden Sie und Ihre Familie herzlich zu unserer Hochzeit am ........ ein. Die Trauung findet in der Kirche xxx um x Uhr und in der Bürgermeisteramt x um x Uhr statt. Danach warten wir Sie zu einem Abendessen im Restaurant xy ab x Uhr. 

Csokiszökőkút

2011.03.04. 10:56 - nefelejcseskuvo

Lepje meg vendégeit egy különleges gasztronómiai utazással.

A legkiválóbb minőségű belga csokoládét használjuk alapanyagul, amit a friss és aszalt gyümölcsök íze zamata és változatossága tesz egyedülálló élménnyé.

A gyümölcsökön kívül, fogyaszthatjuk a csokoládét piskótával, illetve pille cukorral is.

A kútba rakhatunk az Ön ízlésének megfelelően ét-, fehér- vagy tejcsokoládét.

 Ajánlatunk 50 főig: 20.000 Ft + Áfa

 • 1 Csokoládészökőkút
 • 2 kg speciális belga csokoládé
 • Mártogatnivaló (4kg friss gyümölcs, piskóta tallér, pille cukor)
 • partyszalvéta korlátlanul
 • Csokoládékút beüzemelése, működtetése
 • 3 óra üzemeltetési idő
 • Rendezvény végén csokoládé szökőkút tisztítása és elszállítása

Ajánlatunk 100 főig: 40.000 Ft + Áfa

 • 2 db Csokoládészökőkút
 • 6 kg speciális belga csokoládé
 • Mártogatnivaló (8kg friss gyümölcs, piskóta tallér, pille cukor)
 • partyszalvéta korlátlanul
 • Csokoládékút beüzemelése, működtetése
 • Vendégek kínáltatása
 • 3 óra üzemeltetés
 • Rendezvény végén csokoládé szökőkút tisztítása és elszállítása

Nefelejcs Esküvő és Rendezvényszervező Iroda

Szentkirályi Judit                              06-30-608-3627

Kenderessyné László Anikó              06-70-505-7707

info@nefelejcseskuvo.hu

www.nefelejcseskuvo.hu

 

TRASH THE DRESS avagy Extrémitás esküvő után

2011.03.01. 21:13 - nefelejcseskuvo

Azoknak, akik bevállalósak, akik a klasszikus esküvői fotózás és esküvői videózás után valami újat, extrát szeretnének. A lényeg, hogy a pár, a nem mindennapos körülményeknek köszönhetően, fokozatosan teszi tönkre a ruháját, így egyre merészebb, izgalmasabb felvételek készülhetnek az utókor számára.  

Lehet az esküvői ruha vizes, koszos, sáros, festékes, olajos, a lényeg, hogy nem kell már sajnálni! Olyan extrém helyeken, időpontokban is készülhetnek a képek amilyenre eddig csak vágytatok. pl.: pályaudvarok, aluljárók, gyártelepek, elhagyott épületek, paintball pálya stb. Lehet nappal vagy éjszaka, lehet szél vagy eső.

Fotós-videós csapatunk rendelkezésetekre áll a legextrémebb elképzelések megvalósításában is.

TTD ruháink közül pedig kiválaszthatjátok az elképzelésetekhez illőt.


 

 

 

 

 

 

 

 süti beállítások módosítása